آیا کم شنوایی کودک بر گفتار او تاثیر دارد ؟
نوشته شده توسط : iran samak

شنوایی تاثیر بالایی بر مهارت‌های گفتاری داراست. چنانچه فردی درگیر کم‌شنوایی باشد؛ نخواهد توانست که به طور معمول و مانند افراد دیگر، ارتباط برقرار نماید. تاثیر کم‌ شنوایی بر گفتار کودکان در چندین سال اخیر به طور ویژه‌ای مورد توجه قرار گرفته است. اگر کودکی درگیر مشکل کم‌شنوایی باشد، نمی‌تواند درست مهارت صحبت کردن را بیاموزد و نتیجه این امر نیز عدم داشتن توانایی حرف زدن خواهد بود. برای جلوگیری از این مشکل لازم است تا خرید سمعک را از یک مجموعه معتبر انجام دهید. سایت طنین سمعک محصولات باکیفیتی را ارائه می‌کند و بهره‌گیری از آنان می‌توانند مشکلات گفتاری را کاهش دهد. در ادامه این مقاله با ما همراه باشید تا تاثیر کم‌ شنوایی بر گفتار را بررسی نماییم. برای آگاهی از قیمت سمعک, به مراکز معتبر و تخصصی مراجعه کنید.

نگاهی بر اختلال کم‌ شنوایی
پیش از اینکه به تاثیر کم‌ شنوایی بر گفتار بپردازیم؛ خوب است صرفاً نگاهی به مشکل عدم شنوایی مناسب بپردازیم. به طور کلی، کم شنوایی در نتیجه آسیب به گوش داخلی یا عصب ایجاد می‌گردد‌.‌ این عامل ممکن است به علت نقص مادرزادی‌،‌ مصرف داروهای خاص‌،‌ قرار گرفتن در معرض صدای زیاد ایجاد گردد‌. علائم اصلی کم‌شنوایی عبارت‌اند از:

عدم توانایی در شنیدن گفتار و صداهای پیرامون
اختلال در درک کلمات
عدم توانایی شنیدن صداهای پس‌زمینه
مشکل در شنیدن حروف صامت
نیاز به افزایش صدای رادیو یا تلویزیون
اجتناب از شریک شدن در مکالمات
اجتناب از حضور در اجتماعات
کم‌شنوایی حسی عصبی
کم‌شنوایی ممکن است در هر سنی، با دلایل گوناگونی رخ دهد. اولین علت کم‌شنوایی به دلایل حسی می‌باشد. چنانچه اعصاب گوش آسیب ببیند، افراد دچار کم‌شنوایی حسی عصبی خواهند شد. در این روش تعدادی از سلول‌های مویی گوش دچار آسیب می‌شوند.  این نوع از کم‌شنوایی شایع‌ترین نوع اختلال شنوایی می‌باشد و با گزینه‌های طبی یا جراحی قابل درمان نخواهد بود. تاثیر کم‌ شنوایی بر گفتار برای این علت می‌تواند به مراتب شرایط بدتری را برای فرد درگیر ایجاد نماید.

کم‌شنوایی هدایتی و ترکیبی
چنانچه به گوش میانی، به گونه‌ای آسیب رسد که قادر نباشد امواج صوتی را از محیط بیرون بگیرد، کم شنوایی هدایتی حادث می‌شود. این نوع از کم شنوایی، شایع‌ترین گونه کم شنوایی در کودکان بوده و چنانچه کودک درگیر عفونت‌های مکرر گوش شود این عامل تشدید خواهد شد. در برخی‌ موارد این بیماری قابل درمان است؛ اما در شرایطی نیز کودک نیازمند جراحی خواهد بود.  تاثیر کم شنوایی بر گفتار کودکان تحت تاثیر این علت بیشتر رخ می‌دهد و شما برای جلوگیری از آن لازم است تا خرید سمعک هوشمند را از سایت طنین سمعک ثبت کنید.  کم‌شنوایی ترکیبی نیز درنتیجه دو عامل حسی عصبی و هدایتی ایجاد می‌شود و فرد درگیر باید باتوجه به نظر پزشک مورد درمان قرار بگیرد.

برای رزرو نوبت شنوایی شناسی، مشاوره و خرید سمعک تماس بگیرید.
مشاهده اطلاعات تماس
شماره تماس: ٢-٦٦٩٦٢٩٥١(۰۲۱)

کم شنوایی در اثر تجمع جرم در گوش
مجرای گوش انسان‌ها، وظیفه اصلی انتقال امواج صوتی به گوش میانی را دارا هستند. عواملی همچون جرم گوش، قادر هستند تا سبب انسداد مجرای گوش شده و از انتقال امواج صوتی به صورت کامل جلوگیری نمایند. پزشکان متخصص می‌توانند به طور‌ کامل گوش‌ را شست و شو دهند و سبب کاهش تاثیر کم شنوایی بر گفتار شوند. این عامل ممکن است در هر سنی رخ دهد و نمی‌توانیم آن را صرفاً مختص افراد در سنین بالا بدانیم. چنانچه کودک شما در سالیان آغازین زندگی‌اش می‌باشد و درگیر مشکلات گفتاری‌ست؛ لازم است تا شرایط شنوایی او را با کمک یک متخصص بررسی نمایید.

بیشتر بخوانید!

راه های پیشگیری از اختلالات یادگیری

سمعک بهتر است یا کاشت حلزون؟ تفاوت سمعک با کاشت حلزون

صداها چگونه شنیده می‌شوند؟
برای اینکه بتوانیم تاثیر‌ کم شنوایی بر گفتار را بررسی کنیم؛ باید با مراحل درک صدا آشنا شویم. به طور خلاصه، گوش انسان از سه قسمت اصلی کانون گوش خارجی، گوش میانی و گوش داخلی درست شده است. امواج از طریق مجرای گوش خارجی به طرف گوش میانی منتقل می‌شوند که درواقع پرده گوش، مرزی است بین گوش میانی و گوش خارجی.

امواج صوتی پرده گوش را به لرزه درمی‌آورند و استخوانچه‌های گوش را تکان می‌دهند. وظیفه اصلی استخوانچه‌های گوش میانی، تقویت امواج صوتی بوده و نهایتاً امواج صوتی تقویت شده به گوش داخلی انتقال می‌یابند. گوش داخلی از دو قسمت حلزون گوش و کانال‌های نیم دایره‌ تشکیل شده است؛

حلزون گوش دارای هزاران گیرنده عصبی بوده و وظیفه شنوایی را عهده‌دار‌ است. انواع موج‌های صوتی به مایع داخل حلزون گوش کمک می‌کنند تا گیرنده‌های عصبی را تحریک نمایند. تحریک شدن این بخش موجب تبدیل سیگنال‌های صدا به سیگنال‌های عصبی می‌گردند. سیگنال‌های عصبی نیز از طریق عصب شنوایی به مغز منتقل می‌شوند. مراحل درک شنوایی پس از رسیدن امواج به مغز صورت می‌گیرند.

عوامل تاثیرگذار‌ بر رشد گفتار کودک کم شنوا
تأثیر کم شنوایی بر گفتار را می‌توانیم از همان سنین پایین مشاهده نماییم. این عارضه در بعضی از افراد از سنین پایین، به دلیل بروز علائم قابل تشخیص می‌باشد. با این حال، مشکل کم شنوایی، در تعدادی از افراد خیلی دیرتر محرز می‌شود. از همین رو، تأثیرات آن بر جنبه‌های گوناگون زندگی افراد بیشتر خواهد بود. علت اصلی این موضوع نیز شروع دیر هنگام فرایند درمان می‌باشد.

کم شنوایی در افراد سنین پایین و کودکان می‌تواند مشکلات جبران‌ناپذیری را ایجاد نماید. کودکانی که در ابتدای یادگیری گفتار هستند، باید صداها را به خوبی بشنوند تا بتوانند به درستی روش صحبت کردن را بیاموزند. در هنگام تشخیص اینکه کودک شما درگیر مشکلات شنوایی است؛ باید حتما به سایت طنین سمعک مراجعه کنید و خرید سمعک هوشمند یا نمونه مورد تایید پزشک را ثبت نمایید. این کار کمک زیادی در وهله اول به شنوایی کودک کرده و سپس باعث می‌شود تا مهارت گفتار به خوبی فرا گرفته شود.

چندین عامل که بر روی گفتار کودک کم شنوا تاثیر می‌گذارند عبارت‌اند از:

سن فرد کم شنوا
حمایت حمایت خانواده
نوع کم شنوایی
میزان و درجه کم شنوایی فرد
بهره‌گیری از دستگاه‌های کمک کننده به شرایط شنوایی
نوع و روش درمان 
میزان مهارت‌های شناختی فرد
شرایط پزشکی
تاثیر کم شنوایی بر گفتار کودک و نتایج آن
تأثیر کم شنوایی بر گفتار به قدری بالاست که می‌تواند مهارت‌های فرد را در بزرگسالی تحت تاثیر قرار دهد. اگر کودکی‌ در سال‌های آغازین زندگی‌ خود، از مشکلات شنوایی‌ رنج ببرد، قسمت‌هایی از مغز وی از کار خواهند افتاد. از همین رو ارتباطات‌اش نیز دچار مشکل خواهند شد. به عنوان نمونه مشکل در دوست‌یابی، اختلال در یادگیری دروس، عدم تمرکز و حواس پرتی، مشکل در تشخیص دادن جملات، عدم یادگیری کلمات جدید، عدم توسعه در کسب مهارت‌های گفتاری و بروز مشکل در درک صداها از دسته عواملی هستند که زندگی فرد را در نتیجه مشکلات شنوایی تحت تاثیر قرار می‌دهند.

چگونگی تشخیص کم شنوایی‌ در کودکان
تأثیر کم شنوایی بر گفتار کودکان، در هنگام ورود کودک شما به مرحله ارتباط کلامی قابل تشخیص خواهد بود. علائم گوناگون کم شنوایی به علت عدم توانایی نوزاد در بیان مشکلات شنوایی، اغلب به صورت مخفی باقی می‌مانند.

از همین رو لازم است تا از همان سنین کم، کودک را غربالگری نموده و تست‌های شنوایی سنجی را به کمک‌ یک پزشک انجام دهید. نکته قابل توجه آن است که حتماً در صورت بروز کم شنوایی، خرید سمعک هوشمند را از سایت طنین سمعک انجام دهید. این سایت خیال شما را از بابت یک محصول با کیفیت راحت کرده و می‌توانید با استفاده از آن، از بروز مشکلات شنوایی بیشتر جلوگیری نمایید.

بیشتر بخوانید!

سمعک هوشمند دیجیتال چیست؟ کاربرد سمعک هوشمند

آیا باید همیشه از سمعک استفاده کنم؟

تاثیر کم شنوایی بر ارتباطات
به طور معمول، زمانی که یک کودک قصد یادگیری یک زبان جدید را دارد، ابتدا به حرف‌های‌ دیگران گوش می‌دهد و سپس سعی می‌کند صداهایی که شنیده است را تکرار کند. تاثیر کم شنوایی بر گفتار زمانی مشخص می‌شود که کودک درگیر لکنت زبان شود یا نتواند صداها و کلمات را به همان صورتی که شنیده است، تولید کند. 

افرادی که درگیر لکنت زبان هستند، کلمات و صداها را به شکلی کاملاً غیرمعمول تکرار می‌کنند یا گاهی نمی‌توانند جملات را به طور عادی و روان بیان کنند. این عامل می‌تواند یکی از بزرگ‌ترین مشکلاتی باشد که در نتیجه مشکلات شنوایی رخ می‌دهد. برای آگاهی از قیمت سمعک, به مراکز معتبر و تخصصی مراجعه کنید.

تاثیر کم شنوایی بر روابط اجتماعی
همانطور که پیش‌تر نیز گفته شد، اگر فرد نتواند به درستی صداها را در سنین کم بشوند؛ قادر‌ نخواهد بود تا به درستی صحبت کند. این عامل سبب می‌شود تا فرد دارای اعتماد به نفس کافی برای داشتن ارتباطات سازنده با محیط پیرامون و همچنین افراد دیگر نباشد. نتیجتاً نخواهد توانست با دیگر صحبت کند و ارتباطات خوبی بگیرد. 

جمع بندی
همانطور که در متن بالا گفته شد، تاثیر کم شنوایی بر گفتار به قدری بالاست که پزشکان توصیه می‌کنند کودکان تازه متولد شده را شنوایی سنجی نمایید و این کار را به صورت روتین نزد پزشک انجام دهید. مهم‌ترین نکته‌ای که مطرح می‌شود؛ 

منبع:

https://taninsamak.com/%d8%a2%db%8c%d8%a7-%da%a9%d9%85-%d8%b4%d9%86%d9%88%d8%a7%db%8c%db%8c-%da%a9%d9%88%d8%af%da%a9-%d8%a8%d8%b1-%da%af%d9%81%d8%aa%d8%a7%d8%b1-%d8%a7%d9%88-%d8%aa%d8%a7%d8%ab%db%8c%d8%b1-%d8%af%d8%a7%d8%b1/





:: بازدید از این مطلب : 125
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 2 شهريور 1402 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: